Založ si blog

Krajina Galského kohúta volí prezidenta . . .

V čase Brexitu a Trampa, Francúzsko zahájilo prvé kolo prezidentských volieb v nedeľu 23. apríla. Kandidáti na post prezidenta (Marine Le Penová, Emmanuel Macron, Jean-Luc Mélenchon, François Fillon) mali podporu približne pätiny voličov. Do druhého kola, ktoré sa uskutoční 7. mája, sa dostali zástupcovia s najväčším počtom hlasov Le Penová a Macron.

Hlasovanie predstavuje značnú protiváhu síl a môže tak vo veľkej miere ohroziť princípy ,,vlády ľudu”. Le Penová disponuje výnimočným prejavom a presvedčivou rečníckou schopnosťou na televíznych obrazovkách čo hovorí v jej prospech s porovnaním súpera.

Macrona však The Guardian označil za ,,najlepšiu nádej veľkej zeme s hlbokými problémami.” Počas volieb bol Macron podľa agentúry Reuters vystavený útoku hackerov napojených na Rusko. Všetky pokusy sa vraj podarilo úspešne odvrátiť.

 

Aká bude budúcnosť krajiny Galského kohúta a v koho rukách sa ocitne? Bude to centricky orientovaný kandidát Emmanuel Macron, či kandidátka pravice Marine Le Penová?

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 3594x
Priemerná čítanosť článkov: 3594x

Autor blogu

Kategórie

Archív